Mission Mobile Sydpolteamet Mission Mobile

North Pole Skydive-98

Start side | Reiserute | Reisedagbok | Sponsorer | Siste nytt | Sydpolteamet | Gjestebok

 English speaking visitors go here 


Sydpolteamet har klart det igjen!


Foto:Yngve Ask
Copyright © Sydpolteamet 1999
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vi nådde våre mål på Sydpolen!
Etter 1 års planlegging, test og trening klarte vi i samarbeid med våre sponsorer å bli de første i verden til å hoppe tandemfallskjerm over verdens mest øde og ekstreme sted.

Nå satser vi mot Nordpolen!
Vi vil med dette ikke bare bli de første i verden til å hoppe tandemfallskjerm over Sydpolen, men også de første til å ha hoppet tandem over begge polpunktene og dette med bare 4 måneders mellomrom!
Vi blir med når en annen Norsk ekspedisjon Nordpolexpressen, også kalt "Verdens raskeste polkø", skal hentes ut fra Nordpolen i midten av April. Vi vil her "snike" i denne køen. De har start allerede den 13. Mars fra Norge, og skal gå på ski til Nordpolen på bare rekord raske 25 dager fra Kanadisk side. Det er når denne ekspedisjonen skal hentes ut, den 15. April, at vi gjør vårt tandemhopp over Nordpolen. Dette vil være en unik kombinasjon av to meget spesielle Norske ekspedisjoner til Nordpolen.
Sydpolteamet gjennomfører med dette resten av de planene de hadde før ekspedisjonen til Sydpolen. Vi ville hoppe tandem på begge Jordens ytterpunkter.

Kaldt, rått og ekstremt. Vi gjør det!Nordpolen
Nordpolen er det nordligste mest ekstreme sted på jordens akser, lokalisert på 90 grader nordlig bredde.
Nordpolen ligger i Arktis, omtrent 800 km nord for Grønland. Dette geografiske sted er det eneste hvor retningen kun er Syd. Den geografiske Nordpol må ikke forveksles med den magnetiske eller geomagnetiske Nordpol, som flytter på seg. Området rundt Nordpolen består av bare vann, Nordishavet, som vanligvis er dekket av is og 4000 meter dypt på Nordpolen.

Den Nord Amerikanske oppdageren Robert E. Peary gjør krav på å ha nådd dette landmerket med hundeslede i 1909. Den Amerikanske oppdageren Richard E. Byrd kom frem med fly i 1926, og den internasjonale ekspedisjonen med Roald Amundsen, Lincoln Ellsworth og Umberto Nobile nådde polpunktet samme år.

Atom drevne ubåter og isbrytere har flere ganger nådd Nordpolen.
Nordpolen har 6 måneder med komplett sollys og 6 måneder med komplett mørke hvert år.


Sidene er laget med kraften fra Toshiba. Ledende i verden på bærbart!
Det finnes vel ikke en ting man ikke kan klare med Toshiba.

Sydpolteamets Rettigheter
Send mail til Trond Jacobsen  med spørsmål eller kommentarer til denne siden.
Copyright © 1999 Sydpolteamet
Sist oppdatert: Mars 05, 1999