Sydpolteamet's
Siste Nytt

South Pole Skydive 1997                         North Pole Skydive-98


"Dødshoppet"
04.03.99
Kanadiske luftfarts myndigheter har etter etterforskning funnet brudd på de Kanadiske luftfartslover ved flyvingen på Sydpolen.
Det var det Kanadiske selskapet Ken Borek Air som eide og fløy Twin Otteren for ANI under transport og hopping på Sydpolen. Det vil nå
bli holdt en høring i Calgary, Kanada, vedrørende dette.
Dokumentaren er nå vist i Danmark på DR1. Den er også vist i reprise i Sverige på Svensk TV2.

Ny fallskjermekspedisjon til Sydpolen?
12.11.98
Vil det lykkes den store internationale fallskjermekspedisjonen, som Sydpolteamet en gang var en del av, å gjennomføre sin ekspedisjon til Sydpolen. Følg med her! Du kan også få med deg en boogie i Santiago, Chile, på kjøpet.
Hvem som egentelig står bak dette finner du her.

"Dødshoppet" vises i Danmark
12.11.98
Dokumentarfilmen "Dødshoppet" vises i Danmark på DR1. Sendedato er 10.12.98. Tidspunkt kommer senere.

Artikkel i Skydiving Magazine
04.08.98
Trond har skrevet en artikkel om Sydpolekspedisjonen som kommer på trykk i September utgaven av det Amerikanske fallskjerm magasinet Skydiving Magazine.

Sydpolteamet på Nordisk TV
01.08.98
Dokumentaren "Dødshoppet" er nå sendt på Svensk TV2. Dansk TV (DR) og Finsk TV (YLE) har også fått dokumentaren for sending. Sendetidspunkt er ikke klart ennå.

Sydpolteamet på NRK1
14.05.98
Tirsdag den 19.05.98 klokken 18.45 sendes et program på NRK1 om Sydpolteamet, og fallskjermhopping som livstil. Det vil bli innslag fra både trening og Nordpolekspedisjonen, samt intervjuer med deltakerne fra Sydpolteamet. Følg med på NRK1og se hvordan Sydpolteamet løste oppgaven på Nordpolen.

Sydpolteamet i Vi Menn
05.05.98
Følg med i Vi Menn i uke 20. Der kommer det en 4 siders reportasje med bilder om Sydpolteamet og hoppet over Nordpolen. Forhåndsannonse i nr. 19, der det også kan leses om Nordpolexpressen og hva som stoppet dem.

Vi har klart det igjen!
19.04.98
Vi hoppet tandemfallskjerm over Nordpolen klokken 2125 lokal tid den 19.04.98, og har nå klar å nå de mål vi hadde satt oss. Vi ville hoppe tandemfallskjerm over begge jordens ytterpunkter. Sydpolteamet er dermed verdens første til å hoppe tandem over Sydpolen og også verdens første til å ha hoppet tandem over begge polpunktene.
Takk til alle som har trodd på oss og støttet oss på disse ekspedisjonene.
Les mere om dette og se bilder på "Dagboksiden".

Vi hopper allikevel!
15.04.98
Nordpolexpressen har stoppet opp i polkøen. De ønsker nå å bli hentet ut fra polhavet så snart som mulig. Sydpolteamet rasker nå på for å bli med når dette skjer. Sydpolteamet plukker opp Nordpolexpressen på vei inn til Nordpolen. Vi håper gutta holder ut til vi når frem med mat og post fra Norge. De blir da med inn til selve polpunktet og blir våre tillskuere når vi hopper. Vi får håpe at de er i stand til å klare dette.
Sydpolteamet vil ikke kunne forvente seg noe særlig hvile før vi er fremme. Etter ankomst Resolute Bay, hopper vi rett over i en Twin Otter og fortsetter mot nord. Vi vil da være fremme hos gutta på Søndag. Sydpolteamet rødmer nesten av sin uforskammede sniking i polkøen, men håper ellers at alt er i orden med gutta i Nordpolexpressen.

Reiseplan
05.04.98
Vi har nå bestemt å reise noen dager senere en planlagt. Dette fordi Nordpolexpressen har tapt noe tid pga. problemene de hadde. De stormer nå videre mot nord, og Sydpolteamet ligger i startgropa her hjemme. De siste forberedelser og trenings hopp gjøres nå frem mot avreise dagen. Det blir ikke gjort noen store forandringer i forhold til Sydpol hoppet. Bare noen små justeringer på noe av utstyret for optimal tilpassing av dette.
Vår avreise dato er nå Fredag den 17.04.98 fra Oslo. Vi vil da være fremme i Resolute Bay på kvelden Lørdag den 18.04.98. Dette skulle passe fint med tidspunktet for å hente de andre.
Vi har avreise hjem fra Resolute Bay Lørdag den 25.04.98 og vil da komme tilbake til Norge på formiddagen Mandag den 27.04.98. Detaljert reiserute kommer senere på egen side.

Hva skjer nå?
29.03.98
Nordpolexpressen har fått problemer i isen.
Hva dette vil bety for Sydpolteamet, vet vi ikke noe om ennå. Vi jobber fortsatt som om dette går videre.
Sydpolteamet har også noen andre muligheter dersom Nordpolexpressen bryter helt.

Vi hopper over Nordpolen!

10.03.98
Sydpolteamet vender nå nesen nordover.
Vi skal snike i: "Verdens Raskeste Polkø"!
Vi vil da ikke bare bli de første som hoppet tandem på Sydpolen, men også de første som har hoppet tandem på begge polpunktene og dette med bare 4 måneders mellomrom.

Vi vil bli med en Norsk ekspedisjon til Nordpolen som består av Sjur Mørdre, Lars Ebbesen, Knut Aas, Egil Nilsen og Christian Reusch. Det er Sjur Mørdre som er ekspedisjonsleder.
Dette er et rekord forsøk på å nå Nordpolen på kortest tid. Ingen har klar dette på under 50 dager. Denne ekspedisjonen vil bruke bare 25 dager. Det er derfor denne ekspedisjonen har fått navnet "Nordpolexpressen". De vil starte den 20. Mars og hentes ut ca. den 15. April. Det er når de andre hentes ut fra polpunktet at vi blir med inn og gjør vårt tandemhopp. Dette er en unik mulighet til å kombinere to spesielle Norske ekspedisjoner.

Egen web side er under utarbeidelse. Følg med!


Multimedia program!
01.03.98
Sydpolteamet har premiere på sitt multimedia program i Ibsenhuset, Skien, den 26.03.98.
Dette blir en mere omfattende "tur" med Sydpolteamet fra forberedelser til hjemkomst enn det som er vist på NRK1. Blant annet vil dere få se hva Sydpolteamet gjorde på Patriot Hills etter at de omkomne var sendt hjem.

Ønseker du opplysninger om multimedia program, foredrag eller lignende? Ta kontakt direkte med Sydpolteamet!


Nå kommer TV dokumentaren!

17.02.98
TV dokumentaren om Fallskjermekspedisjonen til Sydpolen sendes i Brennpunkt, NRK 1, den 24.02.98 kl. 20.15.
Dette må dere få med!
Her vil dere få vite hva som skjedde på Sydpolen under hoppingen, og litt om hvordan Sydpolteamet forberedte seg på denne ekstreme ekspedisjonen.

Sydpolteamet ønsker å takke programskaperen Svein Bæren, fotograf Roy Bjurholt, journalist Tove Midtbø og teknisk sjef Odd Jacobsen for alt arbeid som de har lagt ned i dette prosjektet for at denne dokumentaren bli så bra som den er blitt.


Dokumentarfilm på NRK 1
05.02.98
I disse dager legges siste hånd på TV dokumentaren fra ekspedisjonen. Den er nå snart klar for visning på NRK 1. Foreløpig er Tirsdag den 24.02.98 dagen da den skal vises. Følg med for å få detalj informasjon om årsaken til at vi mistet 3 fallskjerm kamerater i en tragisk ulykke under hoppingen på Sydpolen.

Vinneren av Tandemhopp.
03.01.98
Vinneren av et tandemhopp med Sydpolteamet er trukket ut fra Gjesteboka.
Vinneren er : Ella Anne Utigard.

Vi klarte å nå våre mål på Sydpolen!
18.12.97
Les mere om dette i Reisedagboka vår. Her ligger det også noen flere bilder nå.
Vi har også begynt å lage en TV dokumentar som skal sendes på NRK. Sendetid kommer senere.
Vi kommer snart med en egen bilde side der vi presenterer noen av våre bilder fra Antarktis.

Nå reiser vi !
Sydpolteamet har byttet turoperatør, og hopper på en fallskjermekspedisjon til Sydpolen som går fra Punta Arenas, Chile, allerede den 01.12.97.
Vår tidligere turoperatør utsatte sin ekspedisjon, South Pole Skydiving Ekspedition, til 1999 etter problemer med å skaffe ski til sin Hercules C-130. Etter dette ble det satt opp en alternativ fallskjermekspedisjon til Sydpolen med Adventure Network International. Dette er en turoperatør som driver turoperatørvirksomhet fra sin base på Patriot Hills, som ligger på sydpolkontinentet. Hoppingen på Sydpolen vil nå foregå fra fly av typen Twin Otter. Vi må være med her nå for å kunne gjøre det vi har planlagt : Verdens første tandemhopp i fallskjerm over Sydpolen.
Se forøvrig Reiseruten for ny reiserute.

Vi hopper på Nordpolen i April 1998
For å gjøre ting komplett med en gang skal vi også hoppe tandem på Nordpolen i April 1998. Egne sider for Nordpolekspedisjonen kommer senere. Livet er ikke fulstendig når man bare har gått halve veien. Vi skal hoppe på begge Jordens ytterpunkter. Dette er avhengig av om vi får sponsorer og økonomi til å gjøre dette.

Send mail til Trond Jacobsen med spørsmål eller komentarer til denne siden.
Copyright © 1999 Sydpolteamet
Sist oppdatert: Mars 04, 1999