Mission Mobile  Sydpolteamet Mission Mobile

Ekspedisjonens reiserute

Innhold | Sydpolteamet | Reiseruten | Utstyr | Tester | Hjalmar Johansen | Sponsorer | Reisedagbok | Gjestebok

28. Nov.
Vi reiser fra Fornebu via Amsterdam og til Santiago, Chile.

 29. Nov.
Vi ankommer Santiago, Chile.

 30. Des.
Vi ankommer Punta Arenas, Chile, og møtes av representanter fra Adventure Network International (ANI). Vi blir fraktet til vårt hotel, og motar informasjon om byen og dens nærliggende omgivelser.
Alt av tøy og utstyr sjekkes for å se at ingenting er uteglemt.

 1.-2. Des.
Fridag til egen disposisjon. Sightseeing i byen og området rundt.
Om kvelden den 2.Des. er det felles sammenkomst med alle deltagere og representanter fra ANI. Vi blir gitt utfyllende informasjon om ekspedisjonen og blir vist slides show fra Antarktis. Vi får også de siste værinformasjonene. Vi vil her også kunne gjøre oss kjent med de andre ekspedisjonsdeltakerne.

 3. Des.
Så snart værsituasjonen er passende, blir vi gitt avreise tidspunkt på hotellet. Vi får da ca. 2 timer til å pakke det vi skal ha med inn til Antarktis, før vi hentes på hotellet. Alt av "byklær" blir lagt igjen på hotellet.
Vi transporteres deretter til flyplassen for toll og immigrasjonskontroll. Etter dette blir det en fotograferings seanse for vi klatrer om bord.

 Flytiden fra Punta Arenas til Patriot Hills er beregnet til ca. 6 timer, avhengig av vind forhold.
I den første delen av flyturen vil vi passere over Tierra del Fuego, Ildlandet, som ble oppdaget av Ferdinand Magellan i 1519-1522. Havet der nede er kjent for sine ville stormer kraftige sjø. Bølger på over 100 fot er sett av skip i Drage Passasjen, og mange sjømenn har mistet livet der i forsøk på å finne nytt land.

 Ved 60 grader møter vi vintergrensen for frossen sjø. Havet her er meget rikt på plankton og andre små rare dyr som danner grunnlaget i næringskjeden for det rike fugl og dyrelivet i Antarktis.
Vi går også nå inn i den sonen som er omfattet av Sydpoltraktaten.

 Ved 66 grader passere vi den Antarktiske sirkelen. Vi forventer der nede som her hjemme, Midnattssol. Herfra blir dagene bare lenger jo lengere sør vi kommer, helt til vi når Sydpolen der solen bare går opp og ned en gang i året.

 Den første isen får vi se når vi kommer til 71 grader og Charcot Island dukker opp nær Alexander Island. Isen fortsetter å strekke seg innover land så langt vil vi kunne se, helt til Ellswort Mountains dukker opp i det fjerne. Dette er de høyeste fjellene i Antarktis. Når vi passerer over Ellswort Range vil vår landingsstripe komme til syne. Den består av blåis, og ligger 1000 meter over havet. Når vi har landet vil vi bli ønsket velkommen til ANI sin base, Patriot Hills, Antarktis.
Denne basen består av en rekke telt og er bare operativ i sommer månedene i Antarktis.

 4. Des.
Vi spiser en gruppe brunch med alle deltakere og ANI personel. Her skal det også gis informasjon om de forskjellige gruppe aktiviteter som vil bli arrangert under vårt opphold i Antarktis.

 5-6. Des.
Etter en tidlig frokost og en værsjekk, pakker vi sammen for å reise så langt syd det er mulig for et menneske å hoppe fallskjerm.
Flyturen vil ta ca. 5 timer fra Patriot Hills og vi flyr over Sydpolplatået, det høyeste platået i Antarktis. Når vi nærmer oss slutten på flyturen syd, vil vi kunne se Amundsen-Scott basen i det fjerne.
Vi vil fly inn med fly av typen Twin Otter og skal lande nær sydpol-basen for å sette av lege og ANI representanter før vi tar av for det store hoppet.
Vi hopper så tandem over Sydpolen som de første i Verden og til minne Hjalmar Johansen.

 Etter at hoppet er vel gjennomført, pakker vi sammen utstyret og gratulere oss selv. Vi vil så bli guidet på en tur på Amundsen-Scott basen av noen de ansatte på basen.

 Enden på dette fabelaktige hoppet vil bli turen tilbake til Patriott Hills. Dette betyr en flytur på ca. 6 timer igjen over Sydpolplatået.

 7-11. Des.
Disse dagene vil bli brukt til forskjellige aktiviteter som sende meldinger hjem med bilder og video, korte spaserturer i området, overnattingsturer, navigasjonsundervisning, innendørs spill og slides show.
Noen av utendørsaktivitetene vil være væravhengige, så her må vi lære å være fleksible ovenfor naturen.

 12. Des.
Vi går igjen om bord i et fly som skal ta oss tilbake til Punta Arenas og slutten på denne enestående ekspedisjonen.
 

Vi gjør oppmerksom på at alle disse tidspunktene er væravhengige på grunn av de ekstreme værsituasjonene i det Antarktiske området.

Innhold | Sydpolteamet | Reiseruten | Utstyr | Tester | Hjalmar Johansen | Sponsorer | Reisedagbok | Gjestebok
Send mail til Trond Jacobsen med spørsmål eller komentarer til denne siden.
Copyright © 1998 Sydpolteamet
Sist oppdatert: Mars 10, 1998